Vrouwenstaking

Oproep aan vrouwen om op 30 maart geen huishoudelijke taken uit te voeren. Actie tegen de abortuswet en de verslechtering van de positie van de vrouwen. Op 8 maart 1981 besloot een groep vrouwen uit het Amsterdamse Vrouwenhuis op 30 maart te staken. Stakende vrouwen zouden die dag hun betaalde en onbetaalde werk neerleggen om te protesteren tegen de abortuswet. Overal in het land werd het initiatief tot een vrouwenstaking opgepikt.


Annettje Dia Huizinga en Lidi Kleijn delen flyers uit tijdens de vrouwenstaking.


Foto’s van Weia Reinboud: Leuzen in Utrecht:
Foto van Rymke Wiersma:Leuzen in Utrecht


Foto: Eef Polter
Spandoek aan de gevel van het Jan Speijker Centrum in de Borgerstraat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *